Huisarts HART Week: ruim 250 registraties

180209 Connect HHW2017 250Tijdens de Huisarts HART Week, die plaatsvond van 20 november tot en met 3 december 2017, werden ruim 250 patiënten geregistreerd uit alle provincies in Nederland. Daarmee is het eerste flashmob-onderzoek onder huisartsen geslaagd; met veel professionals hebben we in korte tijd een kleine dataset verzameld van ruim 250 patiënten. De meeste patiënten (70%) werden overdag geregistreerd. Huisartsen waren verantwoordelijk voor 80% van de registraties en huisartsen-in-opleiding voor de overige 20%.

Het doel van de  Huisarts HART Week is om de betrouwbaarheid van een bruikbare en eenvoudige klinische beslisregel voor de huisarts te onderzoeken bij patiënten met verdenking acuut coronair syndroom. Deze maand vragen we de definitieve diagnose op bij de eigen huisarts van geregistreerde patiënten. Daarna zal blijken of we een goede klinische beslisregel kunnen presenteren voor de dagelijkse praktijk.

De Huisarts HART Week werd georganiseerd door de Universiteit Maastricht in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum, en gesteund door de Nederlandse Vereniging voor  Cardiologie, de Hartstichting, Ambulancezorg Nederland, InEen, SBOH, LOVAH, de kaderhuisartsen van SpoedHAG en HartVaatHAG en de Hart & Vaatgroep. De Huisarts HART Week werd gefinancierd met een subsidie van ZonMW.

Voor meer informatie en uitkomsten van de Huisarts HART Week: www.huisartshartweek.nl

Wij willen alle huisartsen (i.o.), assistentes, chauffeurs, kaderhuisartsen, ambulancezorgverleners, huisartsenposten en cardiologen bedanken voor hun bijdrage en de enthousiaste berichten die we hebben mogen ontvangen!